Abu Dhabi onderzoekt mogelijkheden om te vliegen op biobrandstof

Abu Dhabi onderzoekt mogelijkheden om te vliegen op biobrandstof

•    Samenwerking tussen Etihad Airways, Boeing, Takreer, Total en Masdar Instituut voor Wetenschap en Technologie
•    Etihad Airways demonstreert vlucht op biobrandstof met Boeing 777

Etihad Airways, Boeing, Takreer, Total en het Masdar Instituut voor Wetenschap en Technologie werken in de Verenigde Arabische Emiraten samen aan een onderzoek naar duurzame luchtvaart door biobrandstof. BIOjet Abu Dhabi betrekt een grote groep belanghebbenden bij het ontwikkelen van een kader voor het gebruik van biobrandstof, inclusief onderzoek en ontwikkeling, productie en raffinage.

Dat vliegen op biobrandstof mogelijk is, demonstreerde Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, door een Boeing 777 gedeeltelijk te laten vliegen op de eerste biokerosine die werd geproduceerd in Abu Dhabi.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

 

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.