Air Transport World kroont Etihad Airways tot ‘Airline of the Year 2016’

Air Transport World kroont Etihad Airways tot ‘Airline of the Year 2016’

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met hub in Abu Dhabi, is verkozen tot ‘Airline of the Year 2016’. De luchtvaartmaatschappij nam de award in ontvangst tijdens het gala van de 42ste editie van de Airline Industry Awards, georganiseerd door het toonaangevende magazine Air Transport World (ATW). 

De prijs erkent het succes van de organische groeistrategie, de partnerships en de lancering van innovatieve producten en services. Verder is de award ook een beloning voor de inspanningen die Etihad Airways onderneemt om de medewerkers te motiveren en de vastberadenheid waarmee de maatschappij haar business model verdedigt, ondanks felle tegenwind van luchtvaartmaatschappijen uit de VS.

Etihad Airways werd door de raad van bestuur van ATW verkozen na een spannende selectie waaraan meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld deelnamen.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.