Statement Etihad Airways in verband met uitspraak Duitse rechtbank

Statement Etihad Airways in verband met uitspraak Duitse rechtbank

Etihad Airways is diep teleurgesteld over het oordeel dat de Duitse rechter vandaag uitsprak. We bekijken het vonnis en zullen begin volgende week in beroep gaan tegen de beslissing.

Etihad Airways bezit 29,2 procent van airberlin, de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland.

Deze beslissing veroorzaakt aanzienlijke sociale en economische schade aan Duitsland.

De intrekking van de goedkeuring voor codeshare-samenwerkingen vermindert de concurrentie en keuze voor de consument binnen en buiten Duitsland aanzienlijk en veroorzaakt hinder voor de passagiers.

Desalniettemin zullen we naast onze partner airberlin blijven staan om de concurrentie te bevorderen en een superieur product en reiservaring te bieden.

We zullen alle gemaakte boekingen blijven uitvoeren.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.