Etihad Airways benoemt Ulf Hüttmeyer als SVP Finance Equity Partners

Etihad Airways benoemt Ulf Hüttmeyer als SVP Finance Equity Partners

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft Ulf Hüttmeyer aangesteld als Senior Vice President Finance Equity Partners. Hüttmeyer, 41, werkte de afgelopen negen jaar als Chief Financial Officer bij airberlin. Hij was een van de architecten van de transactie waarbij Etihad Airways in 2011 minderheidsaandeelhouder werd van airberlin.

In zijn nieuwe rol zal Hüttmeyer nauw samenwerken met de luchtvaartmaatschappijen waarin Etihad Airways aandelen heeft. Vanaf 1 april 2015 zal hij leiding geven aan de winstanalyse bij Etihad Airways en nauwe relaties opbouwen met financiële instituten.

Etihad Airways heeft naast airberlin ook minderheidsaandelen in Alitalia, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus, Air Serbia en Jet Airways. De luchtvaartmaatschappij is volop bezig met het formaliseren van investeringen in het Zwitserse Etihad Regional, uitgevoerd door Darwin Airline.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.