Etihad Airways bespaart 4.100 liter brandstof en stoot ruim 10.000kg minder CO2 uit tijdens ‘Perfect Flight’

Etihad Airways bespaart 4.100 liter brandstof en stoot ruim 10.000kg minder CO2 uit tijdens ‘Perfect Flight’

De nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten  heeft een ‘Perfect Flight’ met brandstofoptimalisatie uitgevoerd tussen Abu Dhabi en Washington DC. Die vlucht past binnen het Abu Dhabi Perfect Flight Program, waarvoor Etihad Airways samenwerkt met meer dan 30 stakeholders, waaronder EUROCONTROL, de European Organisation for the Safety of Air Navigation met hun hoofdkantoor in Brussel. Samen zoeken ze naar manieren om de impact van vluchten op het milieu tot een minimum te beperken.

De vlucht, de eerste in een serie, werd uitgevoerd met de milieuvriendelijke Boeing 787 Dreamliner van Etihad Airways. Zowel op de grond als in de lucht werd een hele reeks maatregelen genomen om brandstofverbruik en uitstoot te beperken. Het resultaat mag er zijn: in vergelijking met een normale vlucht duurde deze perfecte vlucht acht minuten minder lang, werd 4.100 liter minder brandstof verbruikt en verminderde de CO2-uitstoot met 10.700 kg.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.