Etihad Airways bestelt eerste volledige vluchtsimulators voor Airbus A380 en Boeing 787

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft zeven hoogwaardige volledige vluchtsimulators gekocht voor zijn trainingscentrum in Abu Dhabi. De aankoop, ter waarde van meer dan 200 miljoen Amerikaanse dollar, ondersteunt de groeiende trainingseisen van de luchtvaartmaatschappij.

“We vinden de efficiëntie van onze operaties en de veiligheid van onze passagiers erg belangrijk”, zegt James Hogan, president en CEO van Etihad Airways. “Door deze overeenkomst kunnen we de meest geavanceerde trainingstechnologie gebruiken voor een breed gamma aan vliegtuigtypes. Het trainingscentrum zal verdubbelen in formaat en uiteindelijk plaats bieden aan 11 volledige vluchtsimulators.”

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.