Etihad Airways compenseert gestrande reizigers

Etihad Airways compenseert gestrande reizigers

Etihad Airways zet extra vluchten in om de reizigers te transporteren die vastzitten op de luchthaven van Abu Dhabi. Die hub, waarlangs alle vluchten van de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten passeren, had gisteren door hevige mist en technische problemen te kampen met vertraagde en geannuleerde vluchten. Meer dan 30 vluchten werden omgeleid. Vluchten naar onder andere West-Europa konden intussen al vertrekken, maar nog niet alle vliegtuigen vertrekken op schema. Etihad Airways verontschuldigt zich voor de hinder die haar gasten ondervonden. “We doen alles wat we kunnen om deze situatie recht te zetten en proberen het ongemak voor de passagiers tot een minimum te herleiden. Zo kregen meer dan 1.000 passagiers overnachting aangeboden in Abu Dhabi. Maar onze gasten hebben niet de service gekregen die ze van ons mogen verwachten. Daarom bieden wij hen graag een compensatie aan.” Die compensatie kan gaan van Etihad Guest miles tot gratis vluchten. Wie op een van de betrokken vluchten zat, kan zijn contactgegevens achterlaten via feedback@etihad.ae voor een compensatie. Mensen die een vlucht gepland hebben met Etihad Airways, worden aangeraden om voor vertrek te kijken op de website www.etihad.com of te bellen naar het nummer +971 2599 0000 voor meer informatie over hun vlucht. Meer informatie vindt u in de Engelstalige statements in bijlage.

Contacteer ons
Katleen Peeters Outsource Communications
Katleen Peeters Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.