Etihad Airways en Alitalia breiden codeshare-overeenkomst uit

Etihad Airways en Alitalia breiden codeshare-overeenkomst uit

Nu de Europese Commissie zijn goedkeuring heeft gegeven aan het strategisch partnership tussen Alitalia en Etihad Airways,  wordt ook het aantal codeshares tussen beide luchtvaartmaatschappijen uitgebreid.

De twee maatschappijen bieden al codeshare-vluchten aan tussen Abu Dhabi en Rome. Vanaf maart 2015 komen er ook dagelijkse vluchten bij tussen Milaan en Venetië en Abu Dhabi. In een volgende fase krijgen ook 15 binnenlandse routes van Alitalia de EY-code.

Meer informatie vindt u in de Engelstalige persberichten in bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.