Etihad Airways en het Masdar-instituut werken samen aan systeem dat mist voorspelt

Etihad Airways en het Masdar-instituut werken samen aan systeem dat mist voorspelt

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten en het Masdar Institute of Science and Technology gaan samen onderzoek doen naar de ontwikkeling van een systeem dat mist kan volgen en voorspellen. Dat systeem beantwoordt aan een belangrijke behoefte van de sector en zal de reiservaring van reizigers verbeteren.

Het systeem moet precieze informatie bezorgen over de vorming en verspreiding van mist, onder andere in de omgeving van de internationale luchthaven van Abu Dhabi. Dat maakt het voor luchtvaartmaatschappijen eenvoudiger om hun luchtverkeer ook in moeilijkere omstandigheden te beheren.

Het onderzoeksproject biedt verstrekkende voordelen aan de luchtvaartsector. Momenteel zorgen onverwachte mistbanken voor uitdagingen zoals vertraagde vluchten, omleidingen en onderbrekingen voor personeel en reizigers. Ze hebben dus zware economische gevolgen voor luchtvaartmaatschappijen en hun reizigers en zetten de infrastructuur van de luchthaven onder druk. Ook in Abu Dhabi komen periodes van zware mist voor, voornamelijk in oktober/november en maart/april.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.