Etihad Airways implementeert geavanceerd bagagebeheersysteem in volledig luchthavennetwerk

Etihad Airways implementeert geavanceerd bagagebeheersysteem in volledig luchthavennetwerk

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft een akkoord gesloten met Luggage Logistics voor de transformatie van het hele bagagebeheersysteem in alle internationale luchthavens in het netwerk van de maatschappij.

Het geavanceerde Baggage Management System (BMS) van Luggage Logistics zal het volledige proces verbeteren, zodat de bagage op tijd de bestemming van de reiziger bereikt. Bovendien traceert het systeem de bagage op elk moment van de reis.

BMS houdt rekening met vluchtprogramma’s, belangrijke passagiersinformatie en vertrekcontrolesystemen. Daardoor zal Etihad Airways makkelijk bagage kunnen identificeren en transporteren van het toestel naar de luchthaventerminals voor connecterende vluchten. Op die manier blijven alle vluchten op schema en verbetert de stiptheid.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in de bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.