Etihad Airways investeert in goede nachtrust reizigers

Etihad Airways investeert in goede nachtrust reizigers

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, lanceert vandaag een nieuw programma om de slaapkwaliteit te verbeteren op haar langeafstandsvluchten.

“Uiteraard is slaap belangrijk voor onze gasten”, zegt Peter Baumgartner, Chief Commercial Officer van Etihad Airways. “Veel van hen vliegen meerdere keren per jaar met ons. We willen ervoor zorgen dat ze zich steeds comfortabel en goed voelen op onze vluchten. Daarom hebben we samen met experts onderzocht hoe we de slaapervaring van onze gasten aan boord nog meer kunnen verbeteren.”

Als onderdeel van het programma krijgen passagiers in Diamond First Class een matras uit natuurlijk materiaal. Het bed bestaat uit meerdere lagen natuurlijke rubber van de Braziliaanse rubberboom. Dat materiaal staat bekend om zijn elasticiteit en ventilerende eigenschappen. Verder krijgen gasten in eerste klasse lakens en pyjama’s van katoen, aromatische oliën en verzorgingsproducten.

Ook in Pearl Business en Coral Economy Class worden de gasten verwend met kussens en dekens van hoge kwaliteit. Elke passagier van Etihad Airways krijgt een noise cancellation koptelefoon en de cabine wordt uitgerust met een geavanceerd verlichtingssysteem dat inspeelt op het bioritme van de gasten. Voor het slapengaan worden slaapopwekkende drankjes aangeboden, zoals warme chocolademelk en verschillende soorten kruidenthee. 

Etihad Airways vliegt sinds mei 2013 twee keer per dag vanuit Schiphol naar de hub in Abu Dhabi. Van daaruit kunnen reizigers een uitgebreid netwerk bereiken van zo’n 80 bestemmingen op verschillende continenten, in onder andere Australië, de Verenigde Arabische Emiraten en Azië.

Meer informatie over het slaapprogramma vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage, of op www.etihad.com/comfortzone.

Contacteer ons
Katleen Peeters Outsource Communications
Katleen Peeters Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.