Etihad Airways kondigt recordinvesteringen aan en bereikt nieuwe fase in strategie

Etihad Airways kondigt recordinvesteringen aan en bereikt nieuwe fase in strategie

Etihad Airways kondigde tijdens de Dubai Air Show verschillende grote investeringen aan. De nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten meldde ook de lancering van Etihad Regional.

Etihad Airways heeft 56 wide-body Boeings besteld en neemt een optie op de aankooprechten voor nog eens 26 vliegtuigen. Dat is goed voor een investering van 25,2 miljard dollar. Etihad Airways is meteen ook de eerste luchtvaartmaatschappij die het model 777-8k bestelt en de belangrijkste afnemer van de Boeing Dreamliner 787.

De luchtvaartmaatschappij bestelde ook 87 vliegtuigen van Airbus, met een optie op nog 30 andere toestellen. Deze tweede grote investering, ter waarde van 26,9 miljard dollar, gaat onder andere naar de nieuwe generatie van de A320neo.

De wereldwijde groei van Etihad Airways wordt ondersteund, de efficiëntie verbeterd en de huidige vloot vernieuwd door deze recordinvestering, de grootste in de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij.

Etihad Airways verkreeg 33,3% van de aandelen van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Darwin Airline. De volgende stap in de strategie is de lancering van Etihad Regional. Dat stelt passagiers in staat om vanuit kleinere luchthavens de bestemmingen binnen het wereldwijde netwerk van Etihad Airways en partners te bereiken.

“Dit is een belangrijke stap voor Etihad Airways. Het is een unieke manier om ons netwerk verder te ontwikkelen. Europese reizigers kunnen vanuit een groot aantal steden met Etihad Airways via de hub in Abu Dhabi naar onze bestemmingen in de hele wereld vliegen”, legt James Hogan, CEO en President van Etihad Airways, uit. “We verbinden het nieuwe netwerk van Etihad Regional met de hubs van onze partners, zodat ook de gasten van onder andere airberlin en Air Serbia kunnen profiteren van onze nieuwe strategie.”

 

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.