Etihad Airways krijgt award voor interieur B787

Etihad Airways krijgt award voor interieur B787

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabrische Emiraten, heeft de Crystal Cabin Award 2016 gewonnen in de nieuwe ‘Cabin Concepts’ categorie. De luchtvaartmaatschappij mocht de prijs in ontvangst nemen voor de First Class cabine van de Boeing 787 met de nieuwe First Suites, exclusief voor de Dreamliner-toestellen. De award werd uitgereikt tijdens een ceremonie in Hamburg, in het kader van de jaarlijkse Aircraft Interiors Expo.

De Crystal Cabin Award is de enige internationale award voor interieurinnovatie van vliegtuigcabines. In 2015 won Etihad de prestigieuze award voor de ‘upper deck’ cabines van de Airbus A380.

De First Class van de B787 werd op maat ontworpen voor Etihad Airways. Het is de eerste keer dat een First Class private suite ontworpen werd voor een B787.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Katleen Peeters Outsource Communications
Katleen Peeters Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.