Etihad Airways zet binnenkort Airbus A380 in tussen New York en Abu Dhabi

Etihad Airways zet binnenkort Airbus A380 in tussen New York en Abu Dhabi

Vanaf 1 december 2015 vliegt de nieuwe Airbus A380 van Etihad Airways tussen John F. Kennedy (JFK) International Airport in New York en de hub van de luchtvaartmaatschappij in Abu Dhabi. De A380 heeft aan boord The Residence by Etihad, de ultra-luxueuze privésuite met drie kamers die uniek is in de commerciële luchtvaart.

“De Verenigde Staten zijn een strategisch belangrijk onderdeel van het groeiende internationale netwerk van Etihad Airways”, zegt James Hogan, President en CEO van Etihad Airways. “We merkten dat steeds meer gasten tussen New York en Abu Dhabi – en verder – wilden vliegen. We zijn blij dat we een van onze twee dagelijkse vluchten binnenkort kunnen laten uitvoeren met een A380.” Alleen al in 2014 was de bezettingsgraad van Etihad Airways op de populaire route meer dan 80%.

De eerste A380 van Etihad Airways vliegt sinds 27 december 2014 tussen Abu Dhabi en de luchthaven van Heathrow in Londen. Vanaf 1 juni 2015 wordt de A380 ook ingezet tussen Sydney en Abu Dhabi.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.