Etihad Airways legt formeel antwoord voor aan regering VS over Open Skies

Etihad Airways legt formeel antwoord voor aan regering VS over Open Skies

Etihad Airways heeft een formeel antwoord voorgelegd aan de regering van de Verenigde Staten. Met het document reageert de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten op de campagne die Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines gezamenlijk voeren om de concurrentie te blokkeren en de voordelen van de Open Skies ongedaan te maken.

Het antwoord van Etihad Airways focust op de vele voordelen die de Open Skies policy biedt aan consumenten, Amerikaanse werknemers,  handel en toerisme in de VS. Het weerlegt de claims die worden gemaakt door de drie grote VS carriers, toont aan dat de leningen en investeringen van de aandeelhouder van Etihad Airways onder geen enkele bestaande regel worden aanzien als subsidies, en zegt dat de Big Three op geen enkele manier kunnen aantonen dat Etihad Airways hen schade berokkent, terwijl Etihad Airways kan aantonen hoe ze profiteren van haar dienstverlening.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.