Etihad Airways onthult nieuwe look op eerste A380-vliegtuig

Etihad Airways onthult nieuwe look op eerste A380-vliegtuig

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), onthulde vandaag het nieuwe ‘livery design’, de aankleding van de buitenkant van het vliegtuig, dat in heel haar vloot geïntroduceerd zal worden. 

Het nieuwe design werd ontwikkeld door de toonaangevende merkconsultant Landor Associates in samenwerking met Etihad Airways. Ze vonden hun inspiratie in traditionele designpatronen uit de VAE, de typische woestijnlandschappen en de geometrische vormen van de moderne architectuur in Abu Dhabi.

Het resultaat is een opvallend en uniek livery design dat Etihad Airways toont als de luchtvaartmaatschappij van een progressieve en innovatieve culturele hub, die sterk geworteld is in haar rijke geschiedenis.

De onthulling van het nieuwe ontwerp vond plaats op het moment dat Etihad Airways’ eerste A380 op de Finkenwerder-site van Airbus in het Duitse Hamburg uit de verfhangar rolde.

James Hogan, President en Chief Executive Officer van Etihad Airways : “Slechts enkele maanden geleden onthulde Etihad Airways haar nieuwe cabine-interieur voor onze A380-toestellen. We zijn trots dat we de wereld nu ook kunnen tonen hoe de buitenkant van dit vliegtuig eruit zal zien.”

“Met dit opvallende nieuwe ontwerp gaan we door met ons voornemen verder om niet te kiezen voor de platgetreden paden en dingen op een andere manier te doen. Dit is een groot verschil met hoe livery design van luchtvaartmaatschappijen er traditioneel uitziet en zal zowel in de lucht als op de luchthavens waarop we vliegen zeker opvallen.”

Het ontwerppatroon kreeg de naam ‘Facets of Abu Dhabi’. Met verwijzingen naar de meer donkere kleuren van het zand uit de Liwa-woestijn en de lichtere kleuren uit de noordelijke Emiraten, weerspiegelt het kleurenpallet de verschillende tinten van het landschap van de VAE. Bij de keuze van het winnende ontwerp kregen inwoners van de VAE en internationale reizigers de kans om te helpen kiezen tussen verschillende designopties. 

Het nationale embleem van de VAE kreeg een prominente plek op de romp naast de naam van Etihad Airways. De nationale vlag kreeg een opvallende plek vlakbij de cockpit, vooraan het vliegtuig. Het ontwerppatroon is eveneens terug te vinden in de nieuwe cabine-interieurs van de Airbus A380 en Boeing 787. Het zal uitgerold worden naar de volledige corporate branding, van advertenties en brochures tot premium lounges.

Peter Knapp, Global Creative Officer bij Landor Associates: “Etihad Airways is zonder enige twijfel een internationaal toonaangevende luchtvaartmaatschappij. Dit nieuwe ontwerp is een enorme stap vooruit voor de industrie. Ik geloof dat er niets gelijkaardig te vinden is in de wereld.”

“Het vertelt het opmerkelijke verhaal van deze regio en verleden, heden en toekomst van Abu Dhabi. We gebruiken de geometrische vormen die we ook terugvinden in de architectuur en cultuur van het emiraat. Die hebben we vermengd met het Arabisch modernisme dat synoniem is geworden met Etihad en Abu Dhabi. Zo vertellen we een verhaal via dit innovatieve merk.”

De hele vloot van Etihad Airways, zowel de 104 huidige toestellen als diegene die nog geleverd moeten worden, zullen de komende drie jaar geschilderd worden in het nieuwe design. Op die manier zal ‘Facets of Abu Dhabi’ over de hele wereld te zien zijn.

In 2015 neemt Etihad Airways zeven wide-body toestellen in ontvangst - vier A380s en drie Boeings 787-9s - en zeven narrow-body toestellen: één A320 en zes A321s.

Etihad Airways, dat in de VAE haar tiende verjaardag vierde in 2013, introduceerde eerder ook unieke livery designs op een aantal van haar vliegtuigen om speciale evenementen en gelegenheden te markeren.

Zo kregen een Airbus A340 en A320 een Formule 1-jasje ter gelegenheid van de Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix. Ook vliegt er een Manchester City FC Airbus A330 rond in de typische hemelsblauwe kleuren van deze Engelse Premier League-club waarbij naam en embleem duidelijk zichtbaar zijn op beide kanten van het vliegtuig.

De eerste Airbus A380 van Etihad Airways zal vanaf 27 december 2014 vliegen tussen Abu Dhabi en London Heathrow. Ook de twee A380-toestellen die begin 2015 geleverd worden, zullen op deze route vliegen.

Bij de levering van het vierde en het vijfde toestel later in 2015, zullen Airbus A380-toestellen vliegen naar Sydney en New York. Momenteel heeft Etihad Airways tien bestellingen staan van deze gigantische dubbeldekvliegtuigen. Met ‘The Residence by Etihad’-formule zullen deze A380-toestellen de luxueuze vliegreizen blijvend veranderen. The Residence by Etihad bestaat uit een woonkamer, een aparte slaapkamer met dubbel bed en een badkamer met douche. Daarmee is het de eerste luxueuze driekamersuite in de geschiedenis van de commerciële luchtvaart.

The Residence by Etihad bevindt zich vooraan het bovendek van de A380 en biedt ruimte aan één of twee gasten die een persoonlijke butler ter beschikking hebben.

Ook zullen er in deze A380-toestellen van Etihad Airways de nieuwe First Apartments, volledige privésuites met een aparte verstelbare loungezetel en een volwaardig bed te vinden zijn, en bevatten de toestellen de nieuwe Business Studio’s en Economy Smart Seats. 

 

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.