Etihad Airways op zoek naar Nederlandse medewerkers

Etihad Airways op zoek naar Nederlandse medewerkers

Nederlanders met ervaring in de hospitality-sector kunnen hun carrière een “boost” geven. Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, is op zoek naar extra medewerkers voor haar wereldberoemde cabinepersoneel en houdt op 23 juni een recruitmentdag in Amsterdam. 

Aubrey Tiedt, Vice President Guest Services bij Etihad Airways, zegt: “We nodigen op onze recruitmentdag in Amsterdam de 200 kandidaten uit die het beste voldoen aan onze strenge criteria.”

Mensen die geïnteresseerd zijn om deze dag bij te wonen en deel uit te maken van Etihad Airways’ befaamde team van cabin crew, food and beverage managers en gekwalificeerde inflight chefs, kunnen zich vooraf registreren op www.etihad.com/cabincrewrecruitment.

De wervingsdag vindt op maandag 23 juni plaats in Amsterdam. Die dag ontmoeten sollicitanten de HR-verantwoordelijken van Etihad Airways, die hen meer uitleg zullen geven over wonen en leven in Abu Dhabi en over omgaan met gasten op 10.000 meter hoogte.

Nieuwe leden van de cabin crew volgen een opleiding van zeven weken in de Training Academy van Etihad Airways in Abu Dhabi.

“We zijn erg blij dat we nu ook Nederlanders actief gaan werven, gezien Nederland een belangrijke Europese markt is voor onze luchtvaartmaatschappij. Dit zal ons helpen om de snelle, dynamische uitbreiding van Etihad Airways te ondersteunen.”

“We hopen dat we mensen kunnen aannemen die een passie hebben voor gastvrijheid en dienstverlening. Ons team telt meer dan 110 nationaliteiten. Er zijn erg veel carrièremogelijkheden, waarbij iemand die start als cabinepersoneel, chef aan boord of food and beverage manager, later kan doorgroeien tot leidinggevende aan boord of een rol krijgt in het management”, zegt Tiedt.

Meer dan 90 Nederlanders werken momenteel voor Etihad Airways, van wie 39 als grondpersoneel, 33 als cabinepersoneel en 23 als piloot.

Alle leden van de crew wonen in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, die een internationale sfeer uitstraalt en veel recreatiemogelijkheden en activiteiten biedt.

Naast de vele andere voordelen krijgen leden van het cabinepersoneel ook een ziektekostenverzekering en een volledig gemeubileerde woning.

Etihad Airways vliegt sinds mei 2013 dagelijks tussen Abu Dhabi en Amsterdam. De luchtvaartmaatschappij ontving de afgelopen jaren veel awards die bewijzen dat ze haar positie als beste luchtvaartmaatschappij ter wereld heeft verdiend. Zo won Etihad Airways in november 2013 de prestigieuze awards voor World’s Leading Airline, World’s Leading First Class en World’s Leading Airline Cabin Crew op de World Travel Awards in Doha, Qatar. Ook luchthaven Schiphol reikte onlangs aan Etihad Airways de award “Airline of the year – Middle East & Africa” uit.

Contacteer ons
Katleen Peeters Outsource Communications
Katleen Peeters Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.