Etihad Airways opent Europees hoofdkantoor in Berlijn

Donderdag 26 september 2013 — Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft haar nieuwe Europese hoofdkantoor in Berlijn geopend. Daardoor verhoogt de luchtvaartmaatschappij haar aanwezigheid op de Duitse markt en versterkt ze haar strategische relaties met airberlin.

De Nederlander Joost den Hartog, Vice President Europe bij Etihad Airways en de Zwitser Philip Lewin, General Manager Germany bij Etihad Airways zullen respectievelijk het Europese en het Duitse team aansturen vanuit het nieuwe kantoor. In totaal gaan er 35 medewerkers van Etihad Airways aan de slag, onder wie 25 Duits. De rest van het personeel zal bestaan uit mensen uit onder andere de VAE en Nederland.

In 2012 vervoerde Etihad Airways 47% meer gasten (530.351) van en naar Duitsland dan in 2011. Vrachtvervoer van en naar Duitsland steeg met 18% tot 52.000 ton. “We zitten op schema om onze doelen voor 2013 te halen. Door de opening van dit nieuwe kantoor tonen we dat we van plan zijn aanwezig te blijven op de Europese markt”, zegt James Hogan, president en CEO van Etihad Airways.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Foto-onderschrift:

Foto 1: Het nieuwe Europese hoofdkantoor van Etihad Airways in Berlijn.

Foto 2: James Hogan, CEO en president van Etihad Airways in de ontvangstruimte van het nieuwe hoofdkantoor in Berlijn.

Foto 3: James Hogan, CEO en president van Etihad Airways verwelkomt de media in het nieuwe Europese hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij.