Etihad Airways plant grote uitbreiding op Australische markt

CEO James Hogan doet nieuw business model uit de doeken tijdens CAPA bijeenkomst

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft aangekondigd zijn activiteiten op de Australische markt grondig uit te breiden.

Naar aanleiding van de CAPA Australia Pacific Aviation bijeenkomst in Sydney heeft James Hogan, President en CEO van Etihad Airways het groeiplan voor de Australische markt voorgesteld. Speerpunten hierbinnen  zijn:

  • het inzetten van een Airbus A380 voor de vluchten tussen Sydney en Melbourne naar Abu Dhabi;
  • de bouw van een premium lounge in de luchthavens van Sydney en Melbourne vanaf 2014;
  • extra vluchten van Melbourne en Brisbane naar Abu Dhabi;
  • de introductie van non-stop vluchten tussen Perth en Abu Dhabi.

Daarnaast bevestigde James Hogan de plannen van Etihad Airways om het belang in Virgin Australia te verhogen van 10% naar 19,9%.  Deze verhoging werd recent goedgekeurd door de Foreign Investment Review Board.

Tenslotte stelde James Hogan ook het nieuwe business model voor de globale luchtvaart uitgebreid voor, waarbij hij dieper inging op de unieke strategie van Etihad Airways. Die is gebaseerd op schaalvergroting door organische groei, codeshare partnerships en minderheidsaandelen in andere luchtvaartmaatschappijen. Het succes van Etihad Airways is volgens Hogan te danken aan de manier waarop de maatschappij de traditionele regels binnen de luchtvaart herschreven heeft.

Meer informatie vindt u in de Engelstalige persberichten in de bijlage. 

 

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.