Etihad Airways praat met JatAirways over aandeelparticipatie

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, zal met JatAirways praten over de mogelijkheden om aandelen te kopen in de nationale luchtvaartmaatschappij van Servië. Daarover hebben Etihad Airways en de regering van Servië een overeenkomst (Initial Memorandum of Understanding) getekend. Of er geïnvesteerd wordt, hangt af van de resultaten van een grondig onderzoek en de goedkeuring van de raden van bestuur en de regelgevende autoriteiten.

“Het is nog vroeg, maar we zijn erg enthousiast over de toekomst en willen graag de mogelijkheden onderzoeken van een grotere strategische samenwerking met JatAirways”, zegt James Hogan, President en CEO van Etihad Airways. “Onze minderheidsparticipaties in andere luchtvaartmaatschappijen, zoals airberlin en Aer Lingus, tonen hoeveel geld bespaard kan worden door dit soort samenwerkingen.”

Etihad Airways en JatAirways sloten eerder al een codeshare-overeenkomst. De eerste vlucht tussen Belgrado en Abu Dhabi vond plaats op 15 juni van dit jaar.

Meer informatie hierover vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.