Etihad Airways verdriedubbelt stoelen en verdubbelt vluchten tussen Abu Dhabi en India per 1 november

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, verhoogt de reismogelijkheden van en naar India.  

Vanaf 1 november van dit jaar verdriedubbelt Etihad Airways  haar stoelen op de routes Abu Dhabi - Mumbai en Abu Dhabi - New Delhi. Ook worden dubbel zoveel vluchten uitgevoerd. Daarmee benadrukt de luchtvaartmaatschappij het groeiende belang van de Indiase markt. “Er werd onlangs een nieuwe overeenkomst getekend tussen India en de VAE, zodat we nu beduidend meer capaciteit kunnen verzorgen tussen de twee landen. Daarmee komen we niet alleen tegemoet aan de bestaande vraag, maar verzekeren we ons er ook van dat we de sterke groei aankunnen die tussen de twee landen wordt verwacht”, zegt James Hogan, CEO van Etihad Airways.

De ontwikkelingen omtrent de codeshare-samenwerking tussen Etihad Airways en Jet Airways liggen ter goedkeuring bij de regelgevende autoriteiten.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.