Etihad Airways verhoogt capaciteit naar Melbourne

Etihad Airways verhoogt capaciteit naar Melbourne

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, verhoogt het aantal stoelen op de vlucht naar Melbourne. Daarvoor wordt sinds 1 december een Boeing 777-300ER ingezet op de route. Het grotere vliegtuig biedt 328 stoelen in drie klassen, 36 meer dan op het vliegtuig dat die route voorheen vloog.

“Door over te schakelen op een groter vliegtuig kunnen we meer zakenreizigers en toeristen vervoeren naar Australië”, zegt James Hogan, president en CEO van Etihad Airways. “Bovendien heeft de Boeing 777 meer laadruimte, wat een groeimogelijkheid biedt voor onze cargodivisie Etihad Cargo.”

Etihad Airways vliegt twee keer per dag vanuit Amsterdam naar Melbourne, met een tussenstop in Abu Dhabi.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage. 

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.