Etihad Airways verhoogt capaciteit naar Melbourne en Singapore

Etihad Airways verhoogt capaciteit naar Melbourne en Singapore

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, biedt sinds dit weekend twee vluchten per dag aan naar Melbourne. De B77-300ER biedt plaats aan 328 passagiers. De extra vlucht verbetert de verbinding tussen Amsterdam en Melbourne aanzienlijk. 

Door de komst van de extra dagelijkse vlucht biedt Etihad Airways nu 39 vluchten per week aan naar Australië. De maatschappij vliegt ook dagelijks naar Brisbane en Perth en biedt twee vluchten per dag aan naar Sydney. In samenwerking met Virgin Australia bereikt Etihad Airways 44 andere bestemmingen in Australië en zes in Nieuw-Zeeland.

Op 1 augustus werd ook de capaciteit naar Singapore verhoogd: er vliegt nu dagelijks een Boeing 787-9 Dreamliner naartoe met ruimte voor 235 gasten. Etihad Airways begon in 2007 met drie wekelijkse vluchten naar Singapore. Sinds 2013 vliegt de luchtvaartmaatschappij dagelijks naar de stad in Zuidoost Azië.

Meer informatie vindt u in de Engelstalige persberichten in bijlage.

Vluchtschema naar Melbourne:

Van Vertrek Naar Aankomst
Amsterdam 22:00  Abu Dhabi 06:50 (+1)
Abu Dhabi 10:30  Melbourne 06:05

 

Van Vertrek Naar Aankomst
Melbourne 22:40  Abu Dhabi 06:45 (+1)
Abu Dhabi 09:30 Amsterdam 14:55

 

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.