Etihad Airways versterkt aanwezigheid in Europa met belangrijke aanstelling

Etihad Airways versterkt aanwezigheid in Europa met belangrijke aanstelling

Maandag 3 november 2014 — Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, versterkt haar aanwezigheid in Europa met de aanstelling van Eszter Ungar als Head of Corporate Affairs in de regio.

Ungar werkte eerder voor The Boeing Company, waar ze vanuit Brussel de positie bekleedde van Directeur Communicatie voor EU/NAVO, Noord-Europa en Afrika. Eerder werkte Ungar voor GE en Hill & Knowlton, waar ze verschillende cliënten beheerde uit de Fortune 500-lijst.

Eszter Ungar wordt vanuit het Europese hoofdkantoor van Etihad Airways in Berlijn verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van het merk en de reputatie van de luchtvaartmaatschappij in Europa. Ook zal ze de betrekkingen met instellingen van de Europese Unie ondersteunen.

“Etihad Airways bouwt een sterk departement Corporate Affairs op, met een kernteam in Abu Dhabi dat wordt aangevuld met ervaren strategen wereldwijd, in steden als Sydney, Peking, New York en nu Berlijn”, zegt Michael Venus, Vice President Corporate Affairs van Etihad Airways.

“De Europese ervaring en expertise die Eszter opdeed in internationale bedrijven en bij zeer competitieve adviesbureaus maken haar de ideale persoon om efficiënt samen te werken met stakeholders in Berlijn, Brussel en de rest van de regio.”

Etihad Airways breidde haar aanwezigheid in Europa de afgelopen jaren aanzienlijk uit. De maatschappij verzorgt elke week 214 bestaande en aangekondigde vluchten voor passagiers tussen Abu Dhabi en 21 bestemmingen in 16 Europese landen, waaronder België, Nederland en Duitsland. Etihad Airways is sinds mei 2013 aanwezig op de Nederlandse markt, met twee vluchten per dag in samenwerking met codesharepartner KLM. 

De luchtvaartmaatschappij blijft codeshare-partnerschappen afsluiten met Europese luchtvaartmaatschappijen en investeert in airberlin, Aer Lingus, Air Serbia. Verder wacht Etihad Airways op goedkeuring van de autoriteiten om te investeren in Alitalia en Darwin Airlin, dat zal opereren onder de naam Etihad Regional.

“De evolutie van Etihad Airways is een van de meest opwindende en unieke gebeurtenissen in de luchtvaart vandaag”, zegt Eszter Ungar. “Ik ben erg blij dat ik in deze periode van groei kan aansluiten bij de luchtvaartmaatschappij en kijk ernaar uit om het verhaal in de Europese markt verder te ontwikkelen, aan de zijde van onze Europese partners.”

Eszter Ungar.
Miek Hubert Outsource Communications