Etihad Airways vervoert 17% meer gasten in 2015

Etihad Airways vervoert 17% meer gasten in 2015

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft ook in 2015 sterke prestaties neergezet. Zowel het aantal passagiers als de hoeveelheid cargo groeide. 

De luchtvaartmaatschappij vervoerde in 2015 17,4 miljoen passagiers, een toename van 17 procent in vergelijking met 2014. Etihad Airways verzorgde 97.400 vluchten, in totaal goed voor zo’n 467 miljoen kilometer. Het aantal passagiers groeide sneller dan de capaciteit, waarmee de sterkte van de langetermijngroeistrategie wordt benadrukt.

“In 2015 slaagden we erin om nieuwe competitieve keuzes te bieden aan miljoenen reizigers”, zegt James Hogan, President en CEO van Etihad Airways. “Dat is te danken aan onze bekroonde diensten en het groeiende netwerk van onze partners. Geen enkele luchtvaartmaatschappij doet meer inspanningen om de concurrentie in de luchtvaartindustrie aan te wakkeren.”

Etihad Airways introduceerde in 2015 zes nieuwe bestemmingen in het wereldwijde routenetwerk met nieuwe vluchten naar Calcutta, Madrid, Edinburgh, Entebbe, Hongkong en Dar es Salaam en een nieuwe rechtstreekse verbinding naar Brisbane.

Vorig jaar werd de vloot van Etihad Airways uitgebreid met de ingebruikname van de Boeing 787-9 Dreamliner. Die vliegt momenteel naar Washington DC, Zürich, Singapore en Brisbane. Ook het netwerk van de Airbus 380 werd uitgebreid met een tweede dagelijkse vlucht naar London Heathrow en nieuwe vluchten naar Sydney en New York.

Dit jaar legt de luchtvaartmaatschappij een derde dagelijkse vlucht met A380 in tussen Abu Dhabi en London Heathrow. Mumbai en Melbourne worden toegevoegd aan de lijst van bestemmingen voor de A380. De Boeing 787 wordt in 2016 ook ingezet naar Düsseldorf, Perth, Shanghai, Istanbul en Johannesburg.

Etihad Airways verhoogde in 2015 de vluchtfrequentie naar 16 bestaande internationale routes, namelijk die van Bangkok, Chennai, Dammam, Delhi, Hongkong, Haiderabad, Istanboel, Jeddah, Kochi, Kozhikode, Melbourne, Mumbai, Muscat, de Seychellen, Tehran en Trivandrum.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.