Etihad Airways vervoert recordaantal passagiers naar India

Etihad Airways vervoert recordaantal passagiers naar India

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft in 2015 63% meer passagiers vervoerd van en naar India. Die stijging versterkt de samenwerking tussen Etihad Airways en Jet Airways op een van de internationaal meest belangrijke reismarkten.

In 2015 hebben de twee luchtvaartmaatschappijen het recordaantal van 3,3 miljoen passagiers vervoerd tussen Abu Dhabi, de hub van Etihad Airways, en India. Dat is een aanzienlijke groei in vergelijking met de 2 miljoen passagiers die in 2014 werden vervoerd.

Vanaf 27 maart biedt Jet Airways vanuit Amsterdam dagelijks twee rechtstreekse vluchten naar India: één naar Mumbai en één naar New Delhi. Etihad Airways vliegt vanuit Amsterdam twee keer per dag naar 11 steden in India, met tussenstop in Abu Dhabi. 

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.