Etihad Airways verwerft Abu Dhabi Aircraft Technologies en start internationale pilotenopleiding

Etihad Airways verwerft Abu Dhabi Aircraft Technologies en start internationale pilotenopleiding

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten heeft Abu Dhabi Aircraft Technologies LLC (ADAT) verworven van Mubadala Development Company. ADAT onderhoudt en herstelt vliegtuigmotoren. Etihad Airways neemt alle medewerkers over. Ook hangars, workshops en componentenonderhoud maken deel uit van de deal. Door de overeenkomst groeit de capaciteit van Etihad Airways om haar groeiende vloot te onderhouden. Om te zorgen dat voor die vele nieuwe vliegtuigen ook voldoende piloten beschikbaar blijven, richt de luchtvaartmaatschappij het Etihad Flight College op, een trainingsinstelling in Abu Dhabi waar internationale kandidaat-piloten een opleiding kunnen volgen. Eerste stap is de overname door Etihad Airways van de trainingsafdeling van Horizon International Flight Academy, een dochteronderneming van Mubadala Development Company die de afgelopen zeven jaar alle piloten van Etihad Airways heeft opgeleid. Meer informatie vindt u in de Engelstalige persberichten in bijlage.

Contacteer ons
Katleen Peeters Outsource Communications
Katleen Peeters Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.