Etihad Airways viert succesvolle eerste maand in Nederland met extra promoties

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), lanceert enkele speciale tarieven om te vieren dat het nu een maand vliegt tussen Amsterdam en Abu Dhabi. De luchtvaartmaatschappij begon zijn dagelijkse vluchten heen en terug op woensdag 15 mei, samen met KLM via een codeshare-overeenkomst.

“Het was een erg succesvolle maand voor Etihad”, zegt Jean Paul Drabbe, General Manager voor Nederland. “We hebben ons met een uitgebreide imagocampagne voorgesteld aan de markt en zorgen voor speciale tarieven vanuit Nederland naar het hele netwerk van Etihad om onze bestemmingen hier te introduceren.”

De luchtvaartmaatschappij lanceert speciale tarieven in Coral Economy Class naar Dubai (vanaf €499),  Bangkok (vanaf €598) en Johannesburg (vanaf €685). Buitenkansjes zijn de deals voor de Pearl Business Class, die prijswinnende flat beds biedt, vanaf €1990 naar Dubai en €2128 naar Jakarta. Alle tarieven zijn inclusief taxen en toeslagen.

De activiteiten van Etihad Airways in Nederland staan onder toezicht van Drabbe, die onlangs in dienst kwam bij de luchtvaartmaatschappij na meer dan 25 jaar ervaring te hebben opgedaan in de sector. Hij leidt het sales- en marketingteam van Nederland vanuit de nieuwe kantoren in het World Trade Center Schiphol in Amsterdam.

“Etihad Airways is erg goed onthaald op de Nederlandse markt en door de Nederlandse passagiers”, zegt Drabbe. “Vanaf onze aankondiging van de vluchten begin dit jaar tot onze lancering vorige maand was er een grote vraag naar onze diensten.”

“Zakenreizigers en privépassagiers, of ze nu van een KLM-vlucht in Schiphol overstappen naar Etihad Airways, of rechtstreeks vanuit Amsterdam vertrekken, willen graag onze prijswinnende dienstverlening en producten uitproberen. Deze speciale tarieven zullen dat alleen maar verder ondersteunen.”

Voor de dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Abu Dhabi wordt een Airbus A330-200 van Etihad Airways ingezet. Het vliegtuig kan 262 passagiers vervoeren, 22 in Pearl Business Class en 240 in Coral Economy Class.

 

Vluchtschema:

 

Vlucht #

Vertrek

Vertrektijd

Aankomst

Aankomst-tijd

Frequentie

Duur

EY 077

Abu Dhabi (AUH)

09:30

Amsterdam (AMS)

14:40

Dagelijks

7u 10min

EY 078

Amsterdam (AMS)

22:00

Abu Dhabi (AUH)

06:35 +1

Dagelijks

6u 35min

 

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.