Etihad Airways werft 40 piloten en copiloten van Alitalia

Etihad Airways werft 40 piloten en copiloten van Alitalia

Etihad Airways zal de komende drie jaar tussen de 500 en 600 piloten en copiloten werven die nu bij Alitalia werken. Dat kondigt de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten aan. De eerste 40 gaan nog dit jaar en begin volgend jaar aan de slag met een contract voor drie jaar met optie op verlenging van onbepaalde duur. 

“Etihad Airways moet de komende drie jaar honderden piloten werven wegens de snelle groei van onze vloot en ons netwerk”, zegt James Hogan, President en CEO van Etihad Airways. “We hebben onze luchtvaartmaatschappij eerder dit jaar voorgesteld aan de piloten van Alitalia, en geïnteresseerden uitgenodigd om te solliciteren in Rome of Abu Dhabi. Diegenen die werden geworven zijn bijzonder gemotiveerd en we zijn erg blij dat we piloten van hun kaliber kunnen verwelkomen binnen de Etihad Airways-familie.”

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.