Etihad Aviation Group en TUI Group in gesprek over samenwerking

Etihad Aviation Group en TUI Group in gesprek over samenwerking

Etihad Aviation Group en TUI AG bevestigen dat ze in gesprek zijn over het creëren van een sterke Europese luchtvaartgroep voor de vrijetijdssector, gespecialiseerd in het aanbieden van rechtstreekse vluchten naar belangrijke toeristische bestemmingen.

Voorgesteld wordt om de toeristische activiteiten van de airberlin group en het Duitse TUIfly in een nieuwe luchtvaartgroep te bundelen, inclusief de vliegtuigen die momenteel worden ingezet door TUIfly voor airberlin onder een wet-lease-overeenkomst. De nieuwe luchtvaartgroep zal worden opgericht door TUI AG en Etihad Aviation Group en een breed netwerk van bestemmingen bedienen vanuit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

De luchtvaartgroep zal daarbij worden ondersteund door de expertise van de Etihad Aviation Group, de snelst groeiende luchtvaargroep ter wereld, en gebruikmaken van de state-of-the-art distributiecapaciteit van TUI.

TUI AG, Etihad Aviation Group en Air Berlin PLC willen mettertijd het principeakkoord finaliseren. Elke overeenkomst die wordt aangegaan zal worden onderworpen aan alle noodzakelijke zakelijke en wettelijke goedkeuringen.

TUIfly is deel van de TUI Group, het grootste toeristische bedrijf ter wereld, met wereldwijd zo’n 75.000 medewerkers die elk jaar 30 miljoen klanten bedienen. TUI Group heeft een portfolio van meer dan 300 hotels, 14 cruiseschepen, 6 Europese luchtvaartmaatschappijen met zo’n 140 vliegtuigen en een uitgebreid distributienetwerk met meer dan 1.800 reisagentschappen en portaalsites.

Etihad Aviation Group is een snelgroeiende gediversifieerde luchtvaart- en reisgroep met meer dan 26.000 medewerkers. De groep bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Airways Engineering, haar Destination Management Company Hala Group en de partners waarin de Group minderheidsaandelen heeft. Dat zijn Air Berlin PLC, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Etihad Regional, Jet Airways en Virgin Australia.

airberlin, de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in Duitsland, transporteerde in 2015 meer dan 30,2 miljoen passagiers. airberlin beschikt over een wereldwijd netwerk door een strategisch partnerschap met Etihad Airways, dat 29,21 procent van de aandelen bezit.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.