Etihad Regional gelanceerd in Zwitserland

Etihad Regional gelanceerd in Zwitserland

Etihad Regional is vandaag gelanceerd in Zürich, Zwitserland. De nieuwe luchtvaartmaatschappij is een samenwerking tussen de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten Etihad Airways en het Zwitserse Darwin Airline.

Etihad Airways zal, onder voorbehoud van goedkeuring, een belang van 33,3 procent verwerven in Darwin Airline, als onderdeel van haar eigen alliantie-strategie. Darwin Airline wordt dan het zevende lid van de internationale alliantie en de vierde partner van Etihad Airways in Europa, naast AirFrance-KLM, airberlin en Aer Lingus. Als de goedkeuring er komt, plaatst Etihad Airways haar code onder andere op een vlucht tussen Amsterdam en Cambridge.

“Etihad Regional biedt ons de unieke mogelijkheid om de regionale Europese netwerken te versterken en de steden te verbinden met het snel uitbreidende wereldwijde netwerk van Etihad Airways”, zegt James Hogan, President en CEO van Etihad Airways.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.