James Hogan, CEO van Etihad Airways, roept sector op om zich aan te passen aan snel veranderende luchtvaart

James Hogan, CEO van Etihad Airways, roept sector op om zich aan te passen aan snel veranderende luchtvaart

James Hogan, voorzitter en CEO van Etihad Airways, heeft vandaag een toespraak gehouden tijdens de Aviation Day van de International Air Transport Association (IATA) in Abu Dhabi. Tijdens zijn speech legde hij de nadruk op het belang van samenwerking in de luchtvaartsector om te zorgen voor verandering en tevreden klanten. 

Volgens James Hogan is de succesvolle partnerstrategie van Etihad Airways een voorbeeld voor andere spelers op de markt. Hij noemde samenwerkingen en partnerschappen voor luchtvaartmaatschappijen de beste manier om te groeien en reizigers meer keuze en aansluitingen te bieden in een extreem competitieve markt.

Momenteel bestaat de vloot van Etihad Airways uit 119 vliegtuigen die jaarlijks zo’n 15 miljoen passagiers vervoeren naar 113 bestemmingen voor passagiers en vracht over de hele wereld. In samenwerking met zeven partnermaatschappijen waarin ze aandelen heeft, bereikt Etihad Airways meer dan 330 unieke bestemmingen met meer dan 700 vliegtuigen en 110 miljoen passagiers. Inclusief de bestemmingen van haar 49 codeshare-partners bereikt Etihad Airways wereldwijd zelfs 600 steden. “Dat kan geen enkele luchtvaartmaatschappij in haar eentje bereiken”, zegt James Hogan.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.