Nieuw Air Serbia van start met uitgebreid netwerk

Nieuw Air Serbia van start met uitgebreid netwerk

Maandag 28 oktober 2013 — Beste journalist,

Een nieuw logo, nieuwe vliegtuigen, nieuwe routes en nieuwe partnerschappen: Air Serbia is groots gelanceerd. De inaugurele vlucht van Air Serbia van Belgrado naar Abu Dhabi vond plaats op 26 oktober. “De investeringen in Air Serbia, tot voor kort bekend als JatAirways, zijn goed nieuws voor reizigers, goed nieuws voor zaken en goed nieuws voor Servië”, zegt Dane Kondić, CEO van Air Serbia

Bovenop de 29 bestaande bestemmingen van de luchtvaartmaatschappij is een nieuwe route van Belgrado naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten in gebruik genomen. Voor eind 2013 starten ook vluchten naar Bosnië, Roemenië, Slovenië en Tsjechië. Tegen juni 2014 zullen frequentie en capaciteit van Air Serbia verdubbeld zijn en worden 43 bestemmingen bereikt in 30 landen. Per week worden dan 670 vluchten geboden aan 73.000 mensen.

Air Serbia maakt deel uit van Etihad Airways’ ‘equity alliance’, net zoals airberlin, Air Seychelles, Aer Lingus, Virgin Australia en Jet Airways (mits goedkeuring door de autoriteiten). Dat opent voor Air Serbia de mogelijkheden tot nieuwe codeshare-overeenkomsten, gezamenlijke vluchten en gedeelde training voor het personeel.

De lancering gaat gepaard met een nieuwe winkel in Belgrado, facebookpagina (www.facebook.com/airserbia) en website (www.airserbia.com).

Meer informatie vindt u in de Engelstalige persberichten in bijlage.