Nieuw onderzoek toont dat Etihad Airways 23.400 banen oplevert in Amerika en US$ 2,9 miljard bijdraagt aan economie in VS

Nieuw onderzoek toont dat Etihad Airways 23.400 banen oplevert in Amerika en US$ 2,9 miljard bijdraagt aan economie in VS

Bijdrage verdubbelt bijna tegen 2020 tot 46.200 jobs en US$ 6,2 miljard

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, draagt US$ 2,9 miljard bij aan de economie in de VS en ondersteunt 23.400 Amerikaanse banen dit jaar. Dat blijkt uit nieuw onderzoek door het internationale consultancybureau Oxford Economics.

De studie, in opdracht van Etihad Airways, voorspelt dat beide aantallen tegen 2020 ongeveer zullen verdubbelen. “Open Skies zijn niet alleen goed voor de concurrentie en voor de consument. Het onderzoek van vandaag toont duidelijk dat ze ook goed zijn voor de Amerikaanse economie”, zegt Vijay Poonoosamy, Vice President International en Public Affairs of Etihad Airways.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage of op www.keeptheskiesopen.com

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.