Passagiers- en vrachtvervoer Etihad Airways groeit in 2013

Passagiers- en vrachtvervoer Etihad Airways groeit in 2013

Etihad Airways vervoerde nooit meer passagiers en vracht dan in 2013. Bijna 12 miljoen mensen vlogen vorig jaar met Etihad Airways, een groei van bijna 16 procent in vergelijking met de 10,3 miljoen in 2012. Van de 16,4 miljoen passagiers die in 2013 via Abu Dhabi vlogen, werd 73 procent vervoerd door Etihad Airways.

“Onze recordcijfers van 2013 tonen het voortdurende succes van ons strategisch masterplan, dat focust op drie fundamentele pijlers: het netwerk organisch laten groeien, codeshare-overeenkomsten sluiten en minderheidsaandelen verwerven in andere luchtvaartmaatschappijen”, zegt James Hogan, President en CEO van Etihad Airways.

Etihad Airways vliegt sinds mei 2013 vanuit Amsterdam via Abu Dhabi naar de rest van de wereld. In 2013 kwamen er ook vijf andere bestemmingen bij in het netwerk van Etihad Airways: Washington, Sao Paulo, Belgrado, Sanaa en Ho Chi Minhstad.

Topbestemmingen van Etihad Airways in 2013

Plaats

Bestemming

1.

Bangkok

2.

Manilla

3.

Londen

4.

Djedda

5.

Parijs

6.

Manchester

7.

Sydney

8.

Frankfurt

9.

Kuala Lumpur

10.

Jakarta

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.