Succesvolle start voor Etihad Airways in Nederland

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), heeft haar eerste drie maanden op de Nederlandse markt succesvol afgesloten. Door een eigen dagelijkse dienstverlening te combineren met een codeshare-overeenkomst op de dagelijkse vlucht van KLM, biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan vanuit Schiphol naar de hub in Abu Dhabi.

Etihad Airways biedt reizigers vanuit Nederland een uitgebreid netwerk aan van 77 bestemmingen op verschillende continenten, in onder andere Australië, de Verenigde Arabische Emiraten, Indonesië en de Seychellen.

De maatschappij richt zich in Nederland voornamelijk op de travel trade en het ontwikkelen van sterke partnerships binnen deze sector.

“Tijdens de eerste drie maanden zagen we een sterke vraag naar bestemmingen in het Midden-Oosten, Australië en in India”, zegt Jean Paul Drabbe, General Manager voor Nederland. “Door de partnerships van Etihad Airways met verschillende luchtvaartmaatschappijen wereldwijd, waaronder KLM, airberlin en Virgin Australia, en door de verdere expansie van de luchtvaartmaatschappij zelf, komen er voortdurend nieuwe bestemmingen en verbindingen bij, die voor meer reizigers zorgen.

“Etihad Airways begint met  een positieve start en bouwt een goede relatie op met verschillende travel trade partners in Nederland. Etihad Airways is via een uitgebreide campagne voorgesteld aan de markt. We zijn er trots dat we een topservice bieden in alle cabines, Coral Economy, Pearl Business of Diamond First Class. We kijken er dan ook naar uit om op dezelfde manier verder te bouwen.”

Meer informatie, promoties en contactinformatie zijn beschikbaar op www.etihad.com/nl

Contacteer ons
Katleen Peeters Outsource Communications
Katleen Peeters Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.