Uitstekend eerste jaar voor Etihad Airways in Amsterdam

Uitstekend eerste jaar voor Etihad Airways in Amsterdam

Op 15 mei 2013 landde de eerste vlucht van Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, vanuit Abu Dhabi in Amsterdam. Het eerste jaar was een groot succes. Meer dan 125.000 passagiers uit Nederland maakten kennis met de superieure kwaliteit die Etihad Airways haar gasten biedt. De onberispelijke dienstverlening werd onlangs bekroond door Schiphol Airport met de award voor 'Luchtvaartmaatschappij van het jaar Afrika en Midden-Oosten'.

“We hebben een groot aantal passagiers vervoerd. Dat bewijst dat de Nederlandse reizigers behoefte hebben aan een luchtvaartmaatschappij die een uitstekende, persoonlijke dienstverlening biedt tegen een eerlijke prijs”, zegt Jean Paul Drabbe, General Manager van Etihad Airways in Nederland. “Het succes van Etihad Airways blijft niet onopgemerkt. We ontvingen recent nog van Schiphol Airport de award voor ‘Luchtvaartmaatschappij van het jaar voor Afrika en het Midden-Oosten’. We zijn uiteraard erg blij dat Schiphol onze inspanningen beloont om luxueuze vliegreizen te bieden aan zowel zakelijke als privé-reizigers.”

De dienstverlening waarvoor de maatschappij erkend werd, wordt overigens nog beter. In haar eerste jaar vanuit Nederland introduceerde Etihad Airways op 1 mei de unieke deur-tot-deur Etihad Chauffeur-service voor Nederlandse gasten in Business Class. Dankzij deze service worden gasten gratis door een privéchauffeur opgehaald in een luxueuze wagen en naar de luchthaven gebracht. Eenmaal aan boord kunnen de gasten genieten van eten en drinken van topkwaliteit, live televisiekanalen en WiFi. Gezinnen die met kinderen reizen, kunnen gebruikmaken van de diensten van een ‘Flying Nanny’ die de kinderen tijdens lange vluchten bezighoudt.

Iets meer dan een week geleden onthulde Etihad Airways ook haar nieuwe interieurs voor de A380 en B787. De A380 heeft als eerste vliegtuig The Residence by Etihad aan boord, de enige vliegtuigcabine met drie kamers. Beide types vliegtuigen bieden nieuwe, moderne leefruimtes, inclusief First Apartments, First Suites, Business Studio’s en Economy Smart Seats.

“Het was een erg druk en interessant eerste jaar”, zegt Jean Paul Drabbe. “Maar ons harde werk heeft opgeleverd. We kunnen Nederlandse reizigers, zowel zakelijk als privé, een superieure service bieden. Inmiddels zijn we ook verhuisd naar een definitief kantoor. Om extra voordelen te halen uit onze samenwerking met equity partner airberlin delen we sinds kort een kantoor op de luchthaven. Op deze manier kunnen we gezamenlijke promoties bieden aan reizigers. Daarbij ligt de focus vooral op de volledig horizontale bedden en topservice die we bieden in Business Class.”

Door een combinatie van eigen vluchten en een codeshare-overeenkomst op vluchten van KLM, biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan van Schiphol naar Abu Dhabi. Van daaruit kunnen reizigers een uitgebreid netwerk bereiken van zo’n 100 bestemmingen in verschillende landen, waaronder Australië,  het Midden-Oosten, Indonesië, India en de Seychellen.

Contacteer ons
Katleen Peeters Outsource Communications
Katleen Peeters Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.