Alitalia onthult nieuwe strategie

Alitalia onthult nieuwe strategie

Rome – De strategie voor het nieuwe Alitalia werd vandaag onthuld. Daarmee streven het nieuwe management en de investeerders naar een vernieuwde, heruitgevonden luchtvaartmaatschappij.

Alitalia introduceert nieuwe routes, nieuwe producten en diensten, een nieuwe kostenstrategie en een nieuwe huisstijl. Die vormen de basis van een nieuwe premium luchtvaartmaatschappij die wereldwijd het beste van Italië vertegenwoordigt.

De belangrijkste elementen uit die nieuwe strategie zijn:

Netwerk

  • Een nieuwe strategie in Italië waarbij wordt gewerkt met drie hubs: Milaan Malpensa voor langeafstandsvluchten, Milaan Linate voor betere verbindingen met hubs van partnermaatschappijen. Vanaf Rome Fiumicino vertrekken vluchten op zowel lange, korte als gemiddelde afstand om relevant te blijven op de Italiaanse markt.
  • Vluchtschema’s in het hele netwerk worden geoptimaliseerd voor betere aansluitingen en meer codesharing met bestaande en nieuwe partners.
  • Nieuwe routes vanuit Rome naar Berlijn, Düsseldorf, San Francisco, Mexico City, Santiago (Chili), Beijing en Seoel, met een verhoging van het aantal vluchten naar New York, Chicago, Rio de Janeiro en Abu Dhabi.
  • Alitalia voegt ook 13 vluchten per week toe vanaf Milaan Malpensa, met dagelijkse verbindingen met Abu Dhabi, vier vluchten per week naar Shanghai en extra vluchten naar Tokio.
  • Er komen ook betere verbindingen met de hub van Etihad Airways in Abu Dhabi, met dagelijkse vluchten vanuit Venetië, Milaan, Bologna en Catania en extra vluchten vanuit Rome. Die laten snelle verbindingen toe naar het Midden-Oosten, Afrika, het Indiaanse subcontinent, Zuidoost-Azië, China en Australië.

Samenwerking

De mogelijkheden om de relaties te versterken met de leden van Skyteam, en vooral Air France/KLM en Delta, worden verder onderzocht. Ondertussen komen er belangrijke nieuwe partnerschappen met airberlin en NIKI en verbeterde verbindingen met Etihad Airways. Er zijn ook plannen om nauwer samen te werken met Air Serbia en Etihad Regional. Door deze samenwerkingen krijgen klanten overal meer mogelijkheden.

Vloot

Alitalia, Etihad Airways en hun partners bekijken de mogelijkheden om de gezamenlijke vlootefficiëntie te verbeteren. Zo is Alitalia bezig met het verplaatsen van 14 Airbus A320s naar airberlin en bekijkt het samen met Etihad Airways de mogelijkheden om extra widebody-vliegtuigen te verkrijgen voor Alitalia. Alitalia krijgt ook de mogelijkheid om vliegtuigen te ontvangen uit de openstaande vliegtuigbestellingen van Etihad Airways.

Dienstverlening

Speerpunt van de strategie is een nieuwe cultuur waarin klanten op de eerste plaats komen, met nieuwe producten en diensten over de hele luchtvaartmaatschappij. In een nieuwe trainingsschool voor Customer Excellence zullen alle personeelsleden die in contact komen met klanten een opleiding krijgen. Klanten zullen de traditionele Italiaanse gastvrijheid ervaren, met nieuwe opties voor de maaltijden, en nieuwe looks voor de lounges in Rome, Milaan Malpensa en Milaan Linate.

Merk

Alitalia lanceert een nieuw merk en visuele identiteit die te zien zal zijn op vliegtuigen, uniformen en alle andere plaatsen waar ze in contact komen met klanten. De naam blijft hetzelfde, maar de nieuwe huisstijl toont de essentie van Italië.

Het vernieuwde Alitalia, actief sinds 1 januari 2015, is het gevolg van het finaliseren van investeringen door Etihad Airways en de bestaande aandeelhouders van Alitalia. Tijdens een meeting van de nieuwe Raad van Bestuur gisteren werd de zakelijke strategie bekrachtigd. Dat bevestigen Luca di Montezemolo, voorzitter van Alitalia, Silvano Cassano, Chief Executive Officer van Alitalia en James Hogan, President en Chief Executive Officer van Etihad Aviation Group en Vice-Voorzitter van Alitalia.

Luca di Montezemolo zegt: “Door de energie, passie en expertise die ik de afgelopen weken heb opgemerkt bij Alitalia weet ik zeker dat de luchtvaartmaatschappij die we vandaag onthullen opnieuw een premium Italiaanse maatschappij wordt die wereldwijd erkenning zal krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat de medewerkers van Alitalia daarbij een belangrijke rol zullen spelen.”

“Het is onze prioriteit om de klanten centraal te zetten bij alles wat we doen. Daarvoor veranderen we veel, te beginnen met de manier waarop we werken. We moeten werken als één team om dit grotere gemeenschappelijke doel te bereiken.”

“Het gerevitaliseerde Alitalia dat we voor ogen hebben en waaraan we bouwen, biedt een meerwaarde aan dit land en ondersteunt de groei van ons toerisme en onze economie.”

James Hogan zegt dat de toekomst van Alitalia afhankelijk is van grote veranderingen in de hele organisatie.

“In een markt die nog steeds kampt met de Eurozone-crisis, is de enige optie een snelle, bepalende verandering.”

“Dit is de juiste strategie, met het juiste managementteam om die vorm te geven.”

“Maar er mag geen twijfel over bestaan: we hebben een commerciële investering gedaan die voor een commerciële return moet zorgen.”

“We hebben geïnvesteerd in het nieuwe Alitalia omdat we geloven dat het opnieuw kan bloeien. Maar dat kan alleen als iedereen er 100% achterstaat. De komende maanden en jaren zullen niet makkelijk worden, maar als iedereen op één lijn staat, kan Alitalia opnieuw groeien.”

James Hogan zegt dat de grote investeerders van Alitalia 2017 als duidelijke deadline hebben opgegeven waarop de luchtvaartmaatschappij winstgevend moet zijn.

Silvano Cassano zette de nieuwe strategie van de luchtvaartmaatschappij uiteen: “De strategie voor het nieuwe Alitalia is serieus, opwindend en commercieel. Het is een strategie voor succes, waaraan iedereen zijn steentje moet bijdragen.”

“Ze is serieus omdat ze gedurende maanden werd ontwikkeld door een managementteam en een aantal partners die veel ervaring hebben in de sector.”

“Ze is opwindend omdat de visie en ambities die we hebben voor het merk en het bedrijf ons de kans geven om een nieuw Alitalia te ontwikkelen, waar Italië terecht trots op kan zijn.”

“En ze is commercieel omdat dat de enige manier van werken is. Elke medewerker van Alitalia moet zich een commerciële denkwijze aanmeten, waarbij de basis van elke beslissing ligt in het antwoord op volgende vragen: biedt dit meerwaarde aan onze klanten of ons bedrijf? En helpt het ons geld te verdienen?”

“We moeten een cultuur creëren die is gebaseerd op prestaties en die focust op klanten. Daardoor bouwen we een duurzaam winstgevende luchtvaartmaatschappij op die op lange termijn kan groeien.”

“Dat is mogelijk door de investering van onze aandeelhouders.”

“Een succesvol Alitalia betekent jobs, handel en toerisme. Het succes heeft een belangrijke impact op de Italiaanse economie.”

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.