Etihad Airways benoemt Nederlander Iwan Kip als General Manager voor Indonesië

Etihad Airways benoemt Nederlander Iwan Kip als General Manager voor Indonesië

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft de Nederlander Iwan Kip benoemd als General Manager voor Indonesië. Hij verhuist met vrouw en twee kinderen naar Jakarta.

Iwan Kip heeft meer dan tien jaar ervaring in sales en marketingfuncties in de reis- en luchtvaartsector. De afgelopen twee jaar werkte Iwan als Manager Direct Sales and Operations voor Etihad Airways in Amsterdam.

Iwan Kip voegt waardevolle kennis, kunde en ervaring toe aan het managementteam van de luchtvaartmaatschappij in Azië en het Pacifisch gebied, zegt Jim Mueller, Senior Vice President Sales van Etihad Airways.

“Iwan heeft een indrukwekkende staat van dienst in sales en marketing in de sector. Hij leverde ook een aanzienlijke bijdrage aan de opstart van Etihad Airways op de Nederlandse markt de afgelopen twee jaar. Als General Manager zal de heer Kip een sleutelrol spelen in het versnellen van de groei van onze activiteiten in Indonesië.”

Iwan Kip is enthousiast over de verhuizing naar Jakarta en de uitdagingen van zijn nieuwe functie. “Ik kijk ernaar uit om samen met het lokale team en onze partners verder te bouwen aan het bestaande succes en nieuwe mogelijkheden te ontdekken voor toekomstige groei.”

Als General Manager voor Indonesië rapporteert Iwan Kip aan Lindsay White, de VP voor Asia Pacific South en Australasia die kantoor houdt in Sydney.

Etihad Airways vliegt sinds maart 2006 naar Indonesië. De luchtvaartmaatschappij verzorgt momenteel 14 vluchten per week tussen Jakarta en Abu Dhabi.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.