Etihad Airways introduceert nieuwe bagageregels

Etihad Airways introduceert nieuwe bagageregels

Etihad Airways introduceert nieuwe verbeterde en overzichtelijke bagageregels naar aanleiding van de lancering van haar nieuwe tariefkeuzes. De nieuwe regels gelden voor tickets die werden uitgeschreven op of na 14 september 2015 en bieden gasten meer keuze en duidelijkheid.

Als onderdeel van de verandering dalen de kosten voor overbagage drastisch bij de meeste tariefkeuzes. Op sommige routes kost een extra stuk bagage van 23kg 90% minder, met daarop nog eens 30% korting als die extra bagagetoelating meer dan 24 uur op voorhand rechtstreeks wordt aangekocht bij Etihad Airways.

Enkele nieuwe regels:

  • Onder andere vanaf Amsterdam, Düsseldorf en Brussel mogen gasten in Economy Value en Economy Freedom op alle routes twee stuks bagage van 23kg per koffer meenemen in plaats van eerder één koffer van 30kg.
  • Gasten met bestemming Brazilië mogen voor alle tariefkeuzes in Economy Class twee stuks bagage van 23kg per koffer meenemen in plaats van één koffer van 30kg
  • In Business en First Class mogen alle gasten vanaf onder andere Amsterdam, Düsseldorf en Brussel twee stukken bagage van ieder 32kg meenemen.
  • Gold en Platinum-leden van het loyaliteitsprogramma Etihad Guest mogen nu een extra stuk bagage van 32kg meenemen op onder andere routes vanaf Nederland, tegenover de respectievelijk 15kg of 20kg die ze vroeger extra mochten meenemen.
  • Vertrekkend vanuit onder andere Nederland, mogen Etihad Guest Silver-leden vanaf nu een extra koffer van 23kg meenemen.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage en op http://www.etihad.com/nl-nl/before-you-fly/baggage-information/baggage-allowances/

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.