Etihad Airways vliegt met Dreamliner naar Shanghai

Etihad Airways vliegt met Dreamliner naar Shanghai

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, zet sinds begin deze week de nieuwe Boeing 787 in tussen Abu Dhabi en Shanghai.

De Boeing 787-9 Dreamliner van Etihad Airways heeft 299 plaatsen aan boord, waarvan 28 zitjes in Business Class en 271 in Economy. Met het nieuwe toestel vergroot de luchtvaartmaatschappij het aantal beschikbare plaatsen in Business Class naar de bestemming met 27%. Passagiers in Economy Class kunnen genieten van extra comfort dankzij stoelen met unieke hoofsteun, verstelbare rugsteun, een stoelbreedte van ongeveer 48 cm en een persoonlijk televisiescherm.

Shanghai is de zevende bestemming waar Etihad Airways met de Dreamliner naartoe vliegt. De B787-9s worden ook ingezet voor vluchten naar Perth, Brisbane, Singapore, Washington DC, Zürich en Düsseldorf.

Voor de Nederlandse markt betekent dit zowel outbound als inbound een snelle verbinding met een korte stop-over in Abu Dhabi. Op de heenweg wordt het eerste stuk van de vlucht verzorgd door code-sharepartner KLM. De terugvlucht vertrekt om 00:30u in Shanghai en landt diezelfde dag om 14:55 uur op Schiphol.

Via de hub in Abu Dhabi kunnen reizigers uit Nederland met Etihad Airways vanuit Amsterdam, Düsseldorf en Brussel naar een waaier van bestemmingen vliegen in het Midden-Oosten, India, Azie, Australie, Afrika en Zuid-Amerika. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 111 bestemmingen in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika.

Flight No.

Origin

Departs

Destination

Arrives

Frequency

Aircraft

EY78

Amsterdam
(AMS)

21:25

Abu Dhabi

(AUH)

06:10 next day

Daily

A330-2

EY77

Abu Dhabi

(AUH)

09:15

Amsterdam
(AMS)

14:55

Daily

A330-2

EY7307

Amsterdam

(AMS)

11:40

Abu Dhabi

(AUH)

20:10

Daily

B787

EY7308

Abu Dhabi

(AUH)

02:00

Amsterdam
(AMS)

07:10

Daily

B787

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.