Etihad Aviation Group gaat samenwerken met de grootste luchtvaartgroep in Europa

Etihad Aviation Group gaat samenwerken met de grootste luchtvaartgroep in Europa

Vrijdag 16 december 2016 — Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, en Lufthansa German Airlines, dat tot de grootste luchtvaartgroep in Europa behoort, kondigden vandaag een codeshare agreement aan. De overeenkomst start in januari 2017, onder voorbehoud van de reglementaire goedkeuring.

Volgens de overeenkomst verbindt Lufthansa de code 'LH' aan de dagelijkse directe Etihad Airways tussen Abu Dhabi en Frankfurt, en tussen Abu Dhabi en München. Etihad Airways plaatst op haar beurt de code 'EY' op de directe intercontinentale vluchten tussen Frankfurt en Rio de Janeiro, en Frankfurt en Bogotá, Colombia.

Daarnaast maakten Lufthansa Group en airberlin, waarvan Etihad Aviation Group 29% van de aandelen bezit, een ACMI-lease ("wet-lease") bekend. Eurowings en Austrian Airlines, van Lufthansa Group, tekenden een akkoord om 38 airberlin vliegtuigen te leasen. De zesjarige overeenkomst start in februari 2017, als aan alle wettelijke eisen voldaan is.

Voor meer informatie, zie het Engelstalige persbericht in bijlage.