Mobiele tentoonstelling toont innovaties Etihad Airways aan Europa

Mobiele tentoonstelling toont innovaties Etihad Airways aan Europa

Etihad Airways trekt door Europa met een unieke mobiele tentoonstelling. Ook Nederland en België worden bezocht. Commerciële partners en klanten kunnen zo zelf de inrichting en dienstverlening van de luchtvaartmaatschappij aan boord ervaren.

De mobiele tentoonstelling weegt ongeveer 22 ton, meet 50 vierkante meter en is 16 meter lang. Ze bevat onder meer een mock-up van The Residence, de eerste driekamercabine ter wereld op een commercieel vliegtuig. Ook een First Apartment en First Suite, respectievelijk aan boord van de A380 en B787, worden getoond naast de Business Studio en Economy Smart Seat, te vinden op beide vliegtuigtypes.

De reizende tentoonstelling staat eerst in Zwitserland, voor het filmfestival van Zurich dat wordt gesponsord door Etihad Airways. Daarna zijn München, Frankfurt, Hannover, Düsseldorf, Parijs, Lyon, Straatsburg, Cannes, Milaan, Turijn en Bologna aan de beurt. De eerste fase wordt afgesloten met een bezoek aan Masters of LXRY in Amsterdam van 10 tot en met 14 december. De tweede fase gaat van start in januari 2016. Dan doet de reizende tentoonstelling achtereenvolgens het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België en Spanje aan, waarna de steden uit de eerste fase nog eens worden bezocht.

Het voertuig met daarin de mobiele tentoonstelling is geschilderd in de kleuren van Etihad Airways.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.