Mobiele tentoonstelling toont innovaties Etihad Airways aan Europa

Mobiele tentoonstelling toont innovaties Etihad Airways aan Europa

Vrijdag 25 september 2015 — Etihad Airways trekt door Europa met een unieke mobiele tentoonstelling. Ook Nederland en België worden bezocht. Commerciële partners en klanten kunnen zo zelf de inrichting en dienstverlening van de luchtvaartmaatschappij aan boord ervaren.

De mobiele tentoonstelling weegt ongeveer 22 ton, meet 50 vierkante meter en is 16 meter lang. Ze bevat onder meer een mock-up van The Residence, de eerste driekamercabine ter wereld op een commercieel vliegtuig. Ook een First Apartment en First Suite, respectievelijk aan boord van de A380 en B787, worden getoond naast de Business Studio en Economy Smart Seat, te vinden op beide vliegtuigtypes.

De reizende tentoonstelling staat eerst in Zwitserland, voor het filmfestival van Zurich dat wordt gesponsord door Etihad Airways. Daarna zijn München, Frankfurt, Hannover, Düsseldorf, Parijs, Lyon, Straatsburg, Cannes, Milaan, Turijn en Bologna aan de beurt. De eerste fase wordt afgesloten met een bezoek aan Masters of LXRY in Amsterdam van 10 tot en met 14 december. De tweede fase gaat van start in januari 2016. Dan doet de reizende tentoonstelling achtereenvolgens het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België en Spanje aan, waarna de steden uit de eerste fase nog eens worden bezocht.

Het voertuig met daarin de mobiele tentoonstelling is geschilderd in de kleuren van Etihad Airways.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Gianni Tronza en Peter Baumgartner
Gianni Tronza, Etihad Airways GM Zwitserland; Nadja Schildknecht, co-founder en managing Director Zurich Film Festival; Peter Baumgartner, CCO Etihad Airways
Nadja Schildknecht in The Residence
Peter Baumgartner aan het voertuig van de mobiele tentoonstelling
Peter Baumgartner en Nadja Schildknecht