Raad van bestuur Etihad Aviation Group geeft goedkeuring voor gezamenlijke chartermaatschappij

Raad van bestuur Etihad Aviation Group geeft goedkeuring voor gezamenlijke chartermaatschappij

De raad van bestuur van de Etihad Aviation Group (EAG) geeft goedkeuring om een nieuwe Europese chartermaatschappij te creëren in een joint venture met TUI AG. De vloot bestaat uit zo’n 60 vliegtuigen met een capaciteit van 15 miljoen plaatsen per jaar. De focus ligt op point-to-point-vluchten die de belangrijkste Europese toeristische markten verbinden. De transactie dient nog te worden goedgekeurd door de regelgevende luchtvaartinstanties en mededingautoriteiten.

Volgens de overeenkomst verkrijgt EAG-dochteronderneming Etihad Investment Holding Company LLC (Etihad) 49,8 procent van de aandelen van NIKI Luftfahrt GmbH, een dochteronderneming van airberlin. Etihad zal dat aandeel in NIKI onmiddellijk inbrengen in de nieuwe, Europese chartermaatschappij. Etihad krijgt hierdoor geen controle over NIKI en wordt er ook geen meerderheidsaandeelhouder. TUI zal haar dochteronderneming TUIfly GmbH inbrengen in de joint venture, samen met 14 vliegtuigen die TUIfly momenteel beheert voor airberlin onder een wetleaseovereenkomst.

Dit werd op woensdag 23 november 2016 goedgekeurd door de Raad van Commissarissen van TUI AG.

TUI AG zal 24,8 procent bezitten van de aandelen binnen de joint venture, Etihad 25 procent. De overige 50,2 procent blijven in het bezit van de bestaande privéstichting NIKI Privatstiftung.

De nieuwe chartermaatschappij, met hoofdkantoor in Wenen, gaat van start in april 2017, het begin van het zomerseizoen. Er wordt een breed netwerk van bestemming aangeboden vanuit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (Hannover, Berlijn, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt, Stuttgart, München, Neurenberg, Baden-Baden, Hamburg, Bazel en Wenen). De belangrijkste bestemmingen liggen onder meer in de Balearen, de Canarische Eilanden, het vasteland van Spanje en Griekenland.

De joint venture wordt ondersteund door de expertise van de Etihad Aviation Group, de snelst groeiende luchtvaartgroep ter wereld en TUI Group, 's werelds grootste toeristische bedrijf met een sterke focus op hotels en cruises. Het bedrijf zal de bestaande synergie en schaalvoordelen van Etihad Airways Partners en de TUI Group gebruiken voor een slanke overheadstructuur en competitieve productiekosten.

Verdere details met betrekking tot de toekomstige joint venture zullen, na het succesvol afronden van de onderhandelingen, gezamenlijk worden gepresenteerd door Etihad en TUI.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.