Etihad Airways gaat in beroep om investering in airberlin en keuzevrijheid consument te beschermen

Etihad Airways gaat in beroep om investering in airberlin en keuzevrijheid consument te beschermen

Zoals aangekondigd is Etihad Airways vandaag in beroep gegaan tegen de beslissing van de Duitse rechtbank om de 29 goedgekeurde codeshare-samenwerkingen met airberlin in te trekken.

Vorige week besliste de administratieve rechtbank van Braunschweig dat het Duitse ministerie van Transport het recht heeft om 29 codeshares tussen Etihad Airways en airberlin af te keuren. Deze codeshares waren slechts goedgekeurd tot 15 januari 2016.

Eerder vandaag werd het beroep aangetekend bij de hogere administratieve rechtbank van Lüneburg. James Hogan, Voorzitter en CEO van Etihad Airways, benadrukt dat de luchtvaartmaatschappij airberlin zal blijven steunen en dat ze zich zal blijven inzetten voor vrije concurrentie en de keuzevrijheid van de consument.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.