Rechtbank geeft groen licht voor 26 van de 31 betwiste codeshares tussen Etihad Airways en airberlin

Rechtbank geeft groen licht voor 26 van de 31 betwiste codeshares tussen Etihad Airways en airberlin

De hogere administratieve rechtbank van Lüneburg heeft vandaag uitspraak gedaan in het geschil rond de goedkeuring van de codeshare-samenwerkingen tussen airberlin en Etihad Airways. De rechtbank maakt een eerdere uitspraak ongedaan en geeft groen licht om 26 van 31 codeshare-vluchten uit te voeren tijdens het volledige winterseizoen, dat eindigt op 26 maart 2016.

Intussen zijn 76 van 81 codeshares tussen Etihad Airways en airberlin goedgekeurd. De vijf andere vluchten worden uitgevoerd op Duitse binnenlandse routes.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Contacteer ons
Miek Hubert Outsource Communications
Miek Hubert Outsource Communications
Over Etihad Airways AMS

Etihad Aviation Group (EAG) is een internationale luchtvaart- en reisgroep die bestaat uit vier divisies – Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Etihad Engineering, Hala Group en Airline Equity Partners. Etihad Airways heeft minderheidsbelangen in zeven luchtvaartmaatschappijen: airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia en het Zwitserse Darwin Airline, op de markt onder de naam Etihad Regional.

Vanuit Amsterdam biedt Etihad Airways twee vluchten per dag aan naar thuisbasis Abu Dhabi. Vanuit die hub vliegt de maatschappij naar 117 bestaande of aangekondigde bestemmingen voor passagiers en vrachtvervoer in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij heeft 122 eigen vliegtuigen van Airbus en Boeing en heeft er meer dan 204 in bestelling, waaronder 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350s en 10 Airbus A380s. Voor meer informatie, kijk op www.etihad.com/nl-nl.